Грађани Анголе студираће у Чачку: Очекује се братимљење анголске провинције и града Чачка 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Грађани Анголе студираће у Чачку: Очекује се братимљење анголске провинције и града Чачка
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
05.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Амбасадор Анголе у Србији Алсино дош Празереш Изата Франсиско да Консејсао приликом данашње посете



Чачку обићиће Институт за воћарство, Факултет техничких наука као и Атомску бању Горња Трепча.
Фокус је пре свега на традиционално дугој и успешној сарадњи две државе, Анголе и Србије, која датира од 1970. године и времена када је Југославија давала подршку овој држави за осамостаљење.


Потенцијали чачанске пољопривреде и привреде тема састанка и будуће сарадње, Фото: ГЗС

" Данас је Ангола једна од водећих земаља афричког континента када је реч о извозу нафте , као и рудних богатстава, дијаманата, никла и челика. Потенцијали чачанске пољопривреде и привреде свакако су тема данашњег састанка и будуће сарадње која је плод Привредне коморе која је припремала Споразум о сарадњи , па се у скоријој будућности очекује да ће једна покрајина и град Чачак у догледно време побратимити, рекао је градоначелник града Чачка Милун Тодоровић.
Могућности студирања грађана Анголе на Агрономском факултету као и постдипломске студије као и размена студената између наших и факултета из Анголе само су неке од тема данашњег састанка и будуће сарадње. Свакако окосница сарадње је и у области културе, па ће делатници из области културе из Анголе, сликари, вајари, књижевници узети учешће у првој националној престоници културе,додао је Тодоровић.

Амбасадор Анголе у Србији Алсино дош Празереш Изата Франсиско да Консејсао, Фото: ГЗС

Амбасадор Анголе у Србији Алсино дош Празереш Изата Франсиско да Консејсао први пут је у Чачку, али је уверен да ће ускоро билатерални пројекти бити конретизовани у економско , културној и друштвеној сарадњи .
" Амбасаде су наши посредници, а Влада Анголе спремна је да продуби билатералну сарадњу. Братимљење провинције републике Анголе и града Чачка свакако је једна од њих, рекао је амбасадор Анголе у Србији Алсини Дош Празереш Изата Франсиско да Консејсао.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


AMBASADOR ANGOLA CACAK TODOROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.360.212 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)